Pergole in nadstreški

 

Pergole in nadstreški

Pergole in nadstreški se uporabljajo predvsem za prekritje teras, balkonov, vhodov v objekte, atrijev, kolesarnic, avtomobilov, gostinskih lokalov….

 

 

Nadstreški

Nadstreški

 

Nadstreški, ki jih nudimo so izdelani po želji stranke in nimajo omejitev. Izdelujemo jih po načrtu arhitekta ali strokovnjaka, lahko vam tudi sami podamo predlog izdelave.

Sami materiali za izdelavo nadstreška so lahko različni ALU, INOX, Jekleni.

Kritina na nadstrešku pa je lahko; Steklo, polikarbonat, pločevina, PVC lahko pa tudi akrilni materiali, kjer ne bi želeli fiksne strehe.

Pri nadstreških je najbolj pomembno, da ga prilagodimo želji stranki in dosežemo željen dizajn, ki se bo odlično podal z ostalo arhitekturo. Naj ne bo nadstrešek samo funkcionalen naj doda še estetiko in všečnost.

Pergole

 

Pergole so inovativni nadstrešek, ki nam omogoča odprtost ostrešnega dela. Ostrešni del pa se lahko odpira na različne načine zato tudi ločujemo pergole; na pergotende in lamelne oziroma bioklimatska pergola.

Pergotenda:

So nadstreški sestavljeni iz fiksne aluminijaste konstrukcije in zložljivim strešnim delom. Prilagodljiv strešni del nam omogoča, da lahko pergotendo uporabljamo čez celo leto. Pergotenda nam naredi zaščito pred soncem in dežjem. Narejene so tako, da dež odteka v zato pripravljene kanale, kar nam onemogoča zamakanja ali puščanje vode. V prehodnih obdobjih, ko si želimo več sončnih žarkov pa strežni del zložimo in uživamo naravno toploto.

Lahko dodamo tudi stranske roloje, ki nas ščitijo pred vetrom, nezaželenimi pogledi in mrazom.

Bioklimatska pergola

 

Bioklimatska pergola lahko ji rečemo tudi lamelna pergola je s svojim inovativnim sistemom pripomogla k optimalnemu udobju ne glede na vreme. Aluminijaste lamele, ki imajo lastnost gibanja lahko regulirajo dotok sončnih žarkov in zraka.

Sistem deluje tako, da omogoča kroženje zraka in s tem odvajanje toplote, kar ustvarja popolno klimo in udobje.

Zaprta bioklimatska pergola omogoča streho, ki je vodotesna. Z patentiranim sistemom tesnjenja in vgrajenim žlebom vsa voda odteče in ne dopušča, da bi kapljalo ali zamakalo. Zato jo lahko brezskrbno uporabljate tudi v deževnih urah.