Ostala senčila

SENČILA

V ponudbi imamo zunanja in notranja senčila.

Zunanja senčila, nam služijo kot zaščito pred zunanjo temperaturo tako pozimi in poleti. Nudijo tudi dodatno zavarovanje prostora.

 

ROLETE

Rolete so zelo priljubljena vrsta senčenja, saj poleg senčenja nudijo tudi dobro izolacijo, ter zaščito (pred vlomilci in nezaželenimi pogledi). Rolete so v različnih oblikah in materialih. Lahko so aluminijaste, PVC,…

Lamele so lahko tudi polnjene z poliuretanom za boljšo izolativnost.

Lahko izbirate med široko barvno paleto.

Na voljo so:

Predokenske:

  • Vidne, so vidne rolete, ki se jih zmontira naknadno, ko je objekt že zaključen. So najbolj razširjene saj omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov. Montira se jih na okenski okvir. Ker so kasete vidne se jih lahko dobavi v različnih oblikah (kvadratne, ovalne,…).
  • Podometne so idealne, ko ne želimo vplivati na zunanji izgled objekta. Podometne rolete se montirajo po vgradnji oken ampak pred izdelavo fasade.

So primerne za novogradnje, kjer je potrebno že predhodno načrtovanje. Ko so zmontirane so kasete skrite v fasadni del objekta in ne motijo zunanjega izgleda.

Nadokenske:

So rolete, ki se vgradijo nad okno. Primerna so za novogradnje ali sanacijo objektov, ko se menja okna. Vgrajujejo se skupaj z okni ker je potrebno upoštevati že pri načrtovanju. Kasete so dodatno izolirane zato imajo nadokenske rolete najboljšo izolativnost.

 

 

 

ŽALUZIJE

Se uporabljajo tako v poslovnih stavbah kot privatnih hišah. Ločimo jih na notranje žaluzije in zunanje žaluzije. Njihova funkcija je senčenje oziroma možnost regulacije vhoda svetlobe v prostor. Zunanje žaluzije preprečujejo segrevanje stekla ter ščitijo okna pred zunanjimi vplivi. Seveda poskrbijo oziroma nam omogočajo zasebnost v prostoru. Vse žaluzije imajo možnost ročnega ali motornega pogona.

 

 

Zunanje žaluzije

So lamelne oblike narejene iz aluminija. Nudijo nam reguliranje svetlobe v prostoru, toplotno izolativnost, varnost in zaščito pred pogledi.

Zunanje žaluzije nam lahko zaustavijo tudi do 80% vročine, ki bi sicer sevala v prostor. So različne oblike in različni modeli za montažo.

Predokenske zuanje žaluzije, ki so lahko skrite v fasado, v kolikor je fasada že narejena pa imajo kaseto v katero se pospravijo, da čim manj vplivajo na zunanjost objekta.

Nadokenske zunanje žaluzije so primerna za novogradnje ali sanacijo objektov, ko se menja okna. Vgrajujejo se skupaj z okni ker je potrebno upoštevati že pri načrtovanju. Kasete so dodatno izolirane zato imajo najboljšo izolativnost.

 

Notranje žaluzije

 Notranje žaluzije je cenovno ugodna rešitev za zatemnjevanje prostorov. Na voljo so različni barvni odtenki in različni modeli. Večina notranjih žaluzije deluje na ročni sistem.

KOMARNIKI

Komarniki so hitra in učinkovita rešitev pred mrčesom hkrati pa nam omogočajo, da imamo sveži zrak. Komarniki se uporabljajo v privatnih objektih in v poslovnih.

Predvsem v prostorih, kjer želimo veliko svežega zraka predvsem pa bi se radi zaščitili pred mrčesom na okolju prijazen način.

Komarniki so lahko:

  • Fiksni komarniki, ki se uporabljajo predvsem na oknih kjer nimamo, da dostopamo do okenske police
  • Rolo komarniki, delujejo na sistem roloja. Rolo komarniki so integrirani z žaluzijam / roletam ali pa se jih montira naknadno.
  • Drsni komarniki, so primerni za dvojne ali drsna vrata (drsne stene), kjer imamo možnost, da se po profilu zapeljejo desno/levo.
  • Krilni komarniki, so najbolj uporabni za balkonska vrata. Delujejo na sistem nihajnih vrat.

ROLO SENČILA

Rolo senčila so lahko notranja ali zunanja. So estetsko in energetsko učinkovita rešitev za senčenje vseh vrst steklenih površin.

Rolo ali screen je sestavljen iz vodil, kasete in tkanine. Pri rolojih se uporabljajo posebne tkanine, ki so drobno prepletene kljub temu pa omogočajo določeno prosojnost. Prosojnost blokira UV žarke in delujejo kot dober toplotni izolator. Zaradi prosojnosti se nam ne blešči v prostor pa prihaja prijetna svetloba.

Ker je tkanina prosojna nam še vedno omogoča pogled iz prostora.

Tudi rolo senčila se lahko montirajo podometno ali nadometno. Možnost je ročnega pogona ali pogona na elektro motor.